Potatissallad

I fredags gjorde vi potatissallad och hade några starka korvar till. Här kommer grundreceptet på Loarvs Potatissallad
Ca 10st kokta normalstora potatisar
1 lång smal purjolök
Inlagd söt gurka, typ smörgåsgurka
2-3 matskedar gräddfil
1-2 matsskedar majonäs
Salt och vitpeppar
Koka potatisen med skal på, låt den svalna, skala och dela i så stora bitar du vill ha. Skölj och skiva purjolöken i smala bitar. Dela de störra gurkbitarna. Lägg allt i en skål. Tillsätt gräddfil och majonäs. Krydda med salt och peppar.
Jag använder en vanlig matsked till gräddfilen och majonäsen. Du kan också använda vårlök, silverlök eller någon annan lök du gillar istället för purjolök.
Sedan kan du ha i vad du vill egentligen. Vi har testat med ägg, rädisor, sparris, kapris. Det är upp till dej vad du vill testa.
Smaklig måltid!