Recept
Maffiagryta
- 2 konservburkar plommon och körsbärstomater
- 3 msk tomatpuré
- 1-2 msk Heinz chilisås
- 1 halv burk vatten
- 1 oxbuljongstärning
- chiliflakes, efter smak
- 1 stor gul lök i bitar
- oregano, efter smak
- 2-3 lagerblad
- salt och peppar
- Köttbullar
- Någon korv du gillar, skurna i bitar
Lägg allt, förutom köttbullar och korv, i en kastrull eller gryta och rör runt. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock i 40-50 minuter. När det kokat klart, smaka av, krydda om det behövs, jag har i honung för att få lite sötma. Lägg i korv och köttbullar och eventuellt annat som du vill ha i och låt det puttra en stund till. Ätes med ett gott brytbröd till!
Du kan ha i vilka kryddor och färdiga såser eller grönsaker som du vill. Bara fantasin stoppar dig!

Hemmagjorda fiskbiffar/bullar
- 750 gram blandad fisk, vi hade torsk och lax, sådana dära vakumförpackade bitar.
- 3 äggvitor
- 3 tsk ingefära
- 1 tsk salt
Hacka fisken till en till färs eller använd en matberedare. lägg i resten av ingridienserna och blanda till en färs. Forma bullar eller biffar av färsen och stek på medelvärme tills ni tycker de ser färdiga ut.
Serveras med det ni tycker är gott till!
